5 gabime gjatë larjes që mund t’i shkatërrojnë flokët tuaj

0

Ekziston një mënyrë e gabuar dhe e drejtë për mënyrën se si ju i lani flokët tuaj. Përdorimi i furçave të gabuara mund t’i lërë fijet tuaja të dobëta dhe të prirura për këputje, ndërsa krehja e flokëve në mënyrë të saktë mund t’i bëjë ato me shkëlqim dhe madje edhe të nxisë rritjen e tyre.
Më poshtë ju sjellim disa nga gabimet më të zakonshme që mund të bëni me flokët tuaj, madje pa e kuptuar, sipas “Bright Side”:

1. Po lani flokët në drejtim të gabuar. Lëvizja e furçës nga lart poshtë mund të tërheqë flokët tuaj nga rrenja dhe të çojë në dëmtimin dhe këputjen e tyre. Mënyra më e mirë është të filloni disa cm larg skajeve dhe ta krihni me kujdes. Teknika më efikase është të ndani flokët tuaj në pjesë dhe të hiqni ngatërresat në secilën pjesë veç e veç.

2. Po përdorni furçën e gabuar. Përdorimi i furçës së duhur mund t’i shpëtojë flokët nga këputja dhe të parandalojë ditët e këqija të flokëve. Nëse keni flokë të valëzuar dhe kaçurrela, zgjidhni një furçë vozis, pasi ajo do të zhdukë ngatërresat. Nëse flokët tuaj janë të imët dhe nuk kanë vëllim, një furçë me fije derri do të rrëshqasë butësisht nëpër fijet tuaja pa i dëmtuar ato ose tërhequr rrënjët.

3. Po i lani shumë shpesh. Larja me forcë e flokëve shumë herë në ditë mund t’i dobësojë dhe të shkaktojë këputje. Përkundrazi, përpiquni të përqendroheni në cilësinë e pastrimit. Dhe pa marrë parasysh sa e mirë është teknika e larjes së flokëve, sigurohuni që të pastroni rregullisht furçën e flokëve.

4. Përdorni të njëjtën furçë qoftë flokët tuaj të lagur apo të thatë. Flokët e lagur janë të prirur për t’u këputur dhe përdorimi i një lloji të gabuar të furçës së flokëve mund ta dëmtojë lehtë atë. Mjeti më i mirë për të përdorur tek flokët tuaj të lagur është një krehër i gjerë dhëmbësh.

5. Nuk i krihni flokët para se t’i lani. Krehja e flokëve para se të bëni dush mund të parandalojë që të ngatërrohen. Masazhoni butësisht shampon në kokën tuaj në vend që ta pastroni dhe flokët e lagur thajini me një peshqir. Kjo mund të bëjë që flokët tuaj të ngatërrohen dhe ju do të duhet t’i krihni përsëri./revistawho.com

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here