Aeroporti i Vlorës, Tabaku: Po ndërtohet në një zonë që ishte e mbrojtur, e hoqët qëllimisht! Ministrja: E pavërtetë

0

Deputetja demokrate Jorida Tabaku ka akuzuar qeverinë se ka hequr Lagunën e Nartës nga zona e mbrojtur për të ndërtuar Aeroportin e Vlorës, ku sipas saj kanë favorizuar një kompani koncensionare që ka lidhje me kryeministrin. Ministrja e Turizmit, Mirela Kumbaro i ëshët përgjigjur demokrates duke i thënë se kjo akuzë nuk është e vërtetë, pasi aeroporti do të ndërtohet në një zonë që nuk është pjesë e zonës së mbrojtur.

Tabaku: Unë besoj që diskutimi për administratën publike është i rëndësishëm. Bëmë një dëgjesë në këshillin kombëtar të integrimit, si përfundim nuk besoj se arritëm në konkluzionin për depolitizimin e administratës publike. I përdorimit si plaçkë lufte a herë ka zgjedhje, i presionit politik, është përdorur sa herë ka pasur nevojë qeveria për të firmosur kontrata. Ndodhen një grup punonjësit që kanë firmosur për kontratat e Inceneratorëve, mbajnë përgjegjësi për shefat e tyre. Kam luftuar që ditën e parë, për një administratë publike që ti bëjë pre presionit politik, të jetë e angazhuar për të çuar përpara reformat e ajo mungon. Aeroporti i Vlorës, kam komunikuar për aeroportin me administratën publike, bënte një investigim, çfarë ka ndodhur me aeroportin. 1. Shkelja e marrëveshjes stabilzimin asocimit, i është thënë për ndërtim një kompanie me lidhje pranë kryeministrit. Elementi i dytë është çështja mjedisore, të paktën 37 organizata që kam dedikuar, shqetësimi është që një zonë e mbrojtur u hoq nga mbrojtja dhe u dha për ndërtim. Ashtu siç u kafshua Butrinti, edhe aeroporti, siç është kafshuar parku i liqenit.

Kjo qeveri nuk pyet as për ligje, gara, zbatim kontratash, zona të mbrojtura. Në këtë rast shqetësimi që ekziston për një zonë të mbrojtur që jepet një kontratë koncensionare me favorizim personave pranë kryeministrit. Heqja nga zona e mbrojtur për të ndërtuar një aeroport, dëmtimin e specieve, hapja e rrugës për të kafshuar zonën e mbrojtës Luginën e Nartës, janë jo vetëm korruptive po cenojnë disa detyrime që qeveria ka marrë përsipër për procesin e integrimit.

Kumbaro: Më lejoni të ndaj me ju, faktin se jo më larg se janari i këtij viti qeveria mori në vendim që zgjeron zonat e mbrojtura nga 17% e territorit në 21%. Dujke shtuar këtë sipërfaqe dhe duke filluar një përgatitje për ta rritur shkallën e mbrojtjeve të parqeve natyrore, si Vjosa, një rast i rrallë në Europë ku një lumi i fundit i egër do shpallet park Kombëtar. Ky është projekti më i fundit. Syri i Kaltër kishte statusin monument natyre, sot e kemi park natyror, për ta mbrojtur kur sapo është bërë një investim për të shmangur atë batërdi. Do jetë vetëm shëtitore, ju ftoj ta vizitoni. Aeroporti, njolla e projektit ndodhet në një zonë që nuk është zonë e mbrojtur është në njollën e vjetër të aerodromit.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here