Apple ndërpret prodhimin e iPods mbas 20 vitesh

0

Është një nga produktet më të suksesshme të Apple të të gjitha kohërave dhe revolucionarizoi mënyrën se si dëgjojmë muzikë.

Por tani Apple ka njoftuar se ka ndërprerë prodhimin e iPod-it më shumë se 20 vjet pasi modeli i parë u lançua në tetor 2001.

Një zëdhënës i gjigantit të teknologjisë tha se iPod ripërcaktoi mënyrën se si zbulohet dhe dëgjohet muzika.
Muzika ka qenë gjithmonë pjesë e bërthamës sonë në Apple”, tha Greg Joswiak, nënkryetari i lartë i marketingut në mbarë botën i Apple.

“Sjellja e tij te qindra miliona përdorues në mënyrën se si iPod ndikoi më shumë sesa thjesht në industrinë e muzikës gjithashtu ripërcaktoi se si muzika zbulohet, dëgjohet dhe shpërndahet.“Sot, fryma e iPod-it jeton. Ne kemi integruar një përvojë të jashtëzakonshme muzikore në të gjitha produktet tona, nga iPhone te Apple Watch tek HomePod mini dhe në Mac, iPad dhe Apple TV.

“Dhe Apple Music ofron cilësi tingulli lider në industri me mbështetje për audio hapësinore, nuk ka mënyrë më të mirë për të shijuar, zbuluar dhe përjetuar muzikë.”

iPod-i më i fundit i lëshuar ishte brezi i shtatë i iPod Touch, i lëshuar në maj 2019, ndërsa modeli i parë i iPod-it, me rrotën e tij mekanike të rrotullimit dhe kapakun e bardhë, ishte i pari MP3 player që paketoi 1000 këngë.

 

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here