Ministri i Jashtëm i Türkiyes, Hakan Fidan, theksoi se nuk është e mundur që korridoret e energjisë dhe transportit në rajonin ku gjenden të jenë efektivë dhe të qëndrueshëm pa përfshirjen e Türkiyes.

 

Fidan këto vlerësime i bëri gjatë fjalimit të tij në Kongresin e 10-të të Këshillit Botëror të Biznesit Turk.

 

"Nuk është e mundur që korridoret e energjisë dhe transportit në rajonin tonë të jenë efektivë dhe të qëndrueshëm pa përfshirjen e Türkiyes", tha ai, duke shtuar:

 

"Shpresojmë që brenda disa muajve të kalojmë në fazën e zbatimit në Projektin e Rrugës së Zhvillimit, i cili ka rëndësi të madhe për prosperitetin dhe stabilitetin në Lindjen e Mesme"./AA