Petrit Vasili pohoi se ka nisur shqyrtimi i projektligjit e paraqitur nga Partia e Lirisë për uljen e çmimit të naftës dhe për e taksës së qarkullimit dhe të karbonit.

Në një reagim në ‘Facebook’ Vasili theksoi se Shqipëria ka çmimin me skandaloz te naftës në Ballkan.

MESAZHI I VASILIT

Pas plot një viti zvarritje te qëllimshme nga Rilindja në Kuvend, sot me ne fund filloi shqyrtimi i Projektligjit te paraqitur nga Partia e Lirisë për uljen e çmimit të naftës dhe për pezullimin e Taksës së Qarkullimit dhe të Karbonit.

– Shqipëria ka çmimin me skandaloz të naftës në Ballkan.

– Qeveria mban nje Bord Hajdutesh per cmimin e naftes te perbere nga qeveria dhe oligarket.

– Qeveria lejon dhe perfiton nga kontrabanda e naftes, qe kap nivele shume te larta.

– Shqiperia importon rreth 610 mije ton nafte kur ka 740 mije makina, ndersa Maqedonia 839 mije ton nafte me 559 mije makina, ndersa Kosova 792 mije ton nafte per 397 mije makina.

Kosto e kesaj vjedhje, kontrabande dhe cmimi te rritur bie vetem e vetem mbi qytetaret e thjeshte.