Zona e Steblevës në Librazhd, si pjesë e Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë, është një nga zonat më të bukura të Shqipërisë dhe atraksion turistik në çdo stinë.

 

Kjo zonë, gjatë këtyre ditëve marsi, është mbuluar nga dëbora ku vizitorë të shumtë e kanë zgjedhur atë si destinacionin e fundjavës.

 

Parku Kombëtar Shebenik- Jabllanicë shtrihet në verilindje të vendit tonë dhe ka sipërfaqe të përgjithshme prej 33 927,66 ha, ku pjesën kryesore e zënë pyjet, kullotat, tokat bujqësore etj.

 

Në këtë park turistët kanë mundësi të shijojnë liqenet karstike, liqenin e Fushë-Studnës, Vlaskën, Fushën e Dorëzit, Bredhin e Fushë-Kuqes, Rrapin e Taksimit, Shkallën e Skënderbeut, Gurrën e Ariut e shumë zona të tjera që presin vizitorë.

 

Moratoriumi i gjuetisë ka bërë që edhe kafshët e egra të shtohen për t’i dhënë më tepër gjallëri kësaj zone./ATSH