Një 30-vjeçar shqiptar dhe partnerja e tij rumune janë dënuar me 5 vjet burg, pasi u shpallën fajtor për prodhimin dhe tregtimin e kartave të identitete të rreme në Britani.

 

 

Qerim Deda, 30 vjeç, u dënua me 4 vjet e njëmbëdhjetë muaj për veprat penale të bërjes dhe dhënies së dokumenteve false dhe mbajtje me dashje të dokumenteve false. Ndërsa, Alvina Timcisina, 36 vjeçe, nga Rumania u dënua me 2 vjet e 5 muaj për veprat penale të bërjes dhe dhënies së dokumenteve false dhe posedimit të dokumenteve false.

 

 

Mediat britanike shkruajnë se çifti ka kryer aktivitetin për katër vite dhe se në llogarinë bankare të Timcisinas u bllokuan dhe u konfiskuan 47,394 paund.