Asambleja Parlamentare e NATO-s cilëson Federatën Ruse dhe regjimin e saj si terrorist

0

Asambleja Parlamentare e NATO-s e ka cilësuar Federatën Ruse dhe regjimin e saj si terrorist. Kuvendi ka miratuar një rezolutë në seancën vjetore në Madrid.

 

“Sot, ne do të miratojmë një rezolutë që u bën thirrje të gjithë aleatëve të identifikojnë qartë Federatën Ruse dhe regjimin e saj aktual si një organizatë terroriste”, tha presidenti i AP i NATO-s Gerry Connolly përpara votimit.

Rezoluta u miratua unanimisht. Ai gjithashtu bën thirrje për krijimin e një gjykate speciale për ta mbajtur regjimin përgjegjës për krimet e tmerrshme të luftës.

“Ne gjithashtu u bëjmë thirrje qeverive tona të ndërmarrin hapat e ardhshëm drejt pranimit të Ukrainës në NATO. Ne kemi theksuar vazhdimisht se nuk do të njohim asnjë përpjekje të paligjshme të Rusisë për të aneksuar territore sovrane të Ukrainës”, shtoi Connolly.

Përfaqësuesi i përhershëm i Ukrainës në AP të NATO-s, Yehor Chernev vuri në dukje se gjykata mund të bëjë të mundur dënimin jo vetëm të autorëve të drejtpërdrejtë të krimeve të luftës, por edhe të udhëheqjes së lartë të Federatës Ruse.

“Miratimi i kësaj rezolute është një hap i rëndësishëm politik që reflekton disponimin në qarqet parlamentare perëndimore dhe për rrjedhojë ndikon në udhëheqjen e vendeve në vendimmarrje”, ka shkruar ai në faqen e tij në Facebook.

Siç u raportua më parë, më 13 tetor, Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës miratoi njëzëri një rezolutë që e quan Federatën Ruse një regjim terrorist. PACE u bë organizata e parë ndërkombëtare që njohu Rusinë si një shtet terrorist.

Disa parlamente të vendeve evropiane, duke përfshirë Senatin e Polonisë dhe Dhomën e Ulët të Parlamentit Çeke, miratuan një vendim për ta shpallur Rusinë një regjim terrorist.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here