Britani e Madhe/ Hidhet në qarkullim kartmonedha e re

0

Jane Austen sterlina

Prerja e re 10 sterlina me portretin e shkrimtares së njohur Jane Austen, që zëvendëson atë të Charles Darwin, do të qarkullojë në Mbretërinë e Bashkuar që nga dita e premte.

Kjo zgjedhje u vlerësua në mënyrë të veçantë nga lëvizjet feministe që kishin mbështetur fushatën për të futur këtë portret në kartmonedhenën e njohur nga britanikët si “tenner”.
 
Kjo kartmonedhë, e ngjashme me kartmonedhën prej 5 sterlina të lançuar vitin e kaluar, është realizuar me material plastik, rezistent ndaj ujit dhe larjes në lavatriçe.

Futja në qarkullim e “tenner-it” të ri dedikuar autores së veprës “Krenari dhe Paragjykim” vjen 200 vite pas vdekjes së saj (18 korrik 1817).

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here