Çfarë dege duhet të studioni në Universitet për tu bërë milionerë

0

 

Universiteti është një investim për jetën, por kjo vlen vetëm në rastet kur zgjidhni degën e duhur.

Çdo dekadë kemi një ndryshim të profesioneve më të paguara, dhe për këtë arsye duhet të jemi në azhornim me tregun. Sipas studiuesve, të cilët kanë marrë në shqyrtim njerëzit më të pasur në botë, ka rezultuar se pjesa më e madhe e tyre kanë një diplomë në inxhinieri, më së shumti në ato kompjuterike.

Puna e parë që këta njerëz kanë bërë ka qenë në një biznes jo familjar, ndërsa një pjesë e tyre kanë filluar një biznes të vetin menjëherë.

Por cilët janë 5 degët më fitim prurëse të kësaj dekade?

1 – Inxhinieritë

2 – Menaxhim Biznesi

3 – Ekonomi-Financë

4 – Juridik

5 – Shkenca Kompjuterike

Këto janë punët më fitim-prurëse pas përfundimit të fakultetit bazuar nga milionerët

1 – Shitje

2 – Agjent në bursë

3 – Zhvillues i softuer

4 – Inxhinier

5 – Analist

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here