Del në treg kafeja më e shtrenjtë, e pabesueshme se me çfarë prodhohet

0

most expensive coffee, Most expensive coffee in india, The Civet coffee, price of most expensive coffee, luxury coffee, Indian express, Indian express news

India është prodhuesi i tretë në Azi që prodhon kafe dhe e eksporton atë. Mirëpo prodhuesit e saj kanë shpikur një kafe e cila kushton tepër shtrenjtë dhe besohet se është kafja më e shtrenjtë në botë, por nuk do ta besoni se me çfarë prodhohet.

Kafja quhet Civet ose Luwark dhe çmimi i saj vjen për shkak të metodës së pazakontë pasi kokrrat e kafesë u jepen maceve dhe treten nga ato. 

Feçet e maces mblidhen, përpunohen dhe më pas shiten. Çmimi i lartë vjen pasi ajo ka shumë kalori dhe cilësi të lartë.

Kafe Civet është një pije e famshme në këto vende e ndërsa prodhimi i saj është tepër i ulët.

Kafja po shitet nën emrin e kompanisë Ainmane, por për t’u eksportuar është e pamundur për shkak të nivelit të lartë të kostos dhe çerfitikimit. Kompania deklaron se kafenë do ta promovojnë vetëm në nivel lokal dhe do të hapin dhe një kafene.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here