E thotë studimi/ Burrat që gatuajnë dhe pastrojnë janë më tërheqës për gratë

0
12

Nëse burri juaj dëshiron të jetë më tërheqës për ju, përpiquni t’i merrni atij disa doreza dhe dezinfektues si një dhuratë surprizë. Shkencëtarët kanë zbuluar se burrat që janë të përfshirë në punët shtëpiake bëhen më tërheqëse për femrat, kështu që është koha që këto të dhëna të funksionojnë.

Falë sociologëve Scott Coltrane dhe Michele Adams nga Universiteti i Kalifornisë në Riverside, ne mund të shpjegojmë pse burrat duken më simpatikë kur kërkojnë një fshesë ose marrin rrobat

Në analizën e tyre të të dhënave nga American Child Development Supplement of the Panel Study of Income Dynamics, ata zbuluan se gratë identifikojnë si më tërheqës dhe të dëshirueshëm burrat që bëjnë punë shtëpie.

Ata nuk janë specialistët e vetëm që e kanë gjetur këtë. 

Gjetjet e tyre janë mbështetur nga Council of Contemporary Families, i cili ka theksuar se tani që gratë punojnë me kohë të plotë, çiftet që ndajnë punët e shtëpisë janë më të kënaqur me të gjitha aspektet e martesës së tyre. Ekspertë të tjerë e kanë verifikuar këtë përfundim me hulumtimet e tyre, si psikologu Dr. Gottman, i cili beson se gratë e identifikojnë pjesëmarrjen e burrave në shtëpi si një shenjë dashurie.

Koha për të larguar stereotipet. 

Analiza diskrediton nocionin se burrat janë ose mund të shihen më pak burrëror nëse ata marrin rregullisht përgjegjësi për detyrat shtëpiake, siç janë kujdesi i foshnjës, bërja e darkës ose larja e dyshemesë. Realiteti i situatës është krejt i kundërt, pasi veprimi i tillë mund t’i ndihmojë ata të shfaqen më të dëshirueshëm dhe tërheqës, madje edhe të forcojnë marrëdhëniet e tyre.

Burrat që bëjnë punë shtëpie dhe babysiter-in sjellin përfitime dhe për fëmijët. 

Për më tepër, djemtë e vegjël përfitojnë nga shembulli i babait të tyre. Të dhënat treguan gjithashtu se fëmijët në shkollë, të cilët bëjnë punët e shtëpisë së bashku me baballarët e tyre, sillen më mirë me bashkëmoshatarët e tyre dhe zhvillojnë më shumë miqësi sesa ata që nuk e bëjnë këtë. Plus, ata gjithashtu kanë më pak të ngjarë të mos binden ndaj mësuesve të tyre, të depresionohen ose të tërhiqen nga jeta e tyre shoqërore.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here