FOTO/ Shpiket aeroplani gjigand, krahët e të cilit janë sa një fushë futbolli

0

Aeroplani më i madh në botë, krahët e të cilët janë më të mëdhenj sesa një fushë futbolli – ka arritur me sukses të ndez gjashtë motorë gjigant (Foto)

Aeroplani i quajtur Stratolaunch, është aeroplani gjigand i cili ka gjashtë motorë të fuqishëm, ku secili prej tyre peshon 4 mijë kilogramë.

Aeroplani është tepër i fuqishëm dhe ka një pamje madhështore.

Ky aeroplan është një projekt i bashkëthemeluesit të kompanisë Microsoft, Paul Allen, i cili ka kërkuar të ngrihet sa më shpejtë në qiell.

Aeroplani është aq i madh saqë krahët e tij janë sa një fushë futbolli të cilat arrijnë nga 3.8 metra.

Testet e fluturimit janë parashikuar të ndodhin në vitin 2019.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here