FOTO: Si kanë qenë qendrat e Tiranës, Durrësit dhe Korçës, pamjet e rralla nga Shqipëria e vitit 1940, viti kur në kryeqytet u shpall Partia Fashiste

0
17

Këto foto të rralla paraqesin Shqipërinë e viteve 1940. Në foto shfaqen qendrat e disa qyteteve.

1940 është viti kur Kushtetuta shqiptare e deri atëhershme u anulua. Në këtë vit u krijua Partia Fashiste Shqiptare dhe ushtria shqiptare u bashkua me ushtrinë italiane.

Në 28 tetor të këtij viti nisi lufta greko-italiane, në të cilën ushtria italiane pushtoi Greqinë nëpërmjet Shqipërisë.

Një vit më vonë në nëntor 1941 u krijua Partia Komuniste, e cila katër vite më pas, me çlirimin e vendit do të merrte pushtetin.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here