Foto+Video/ Shqiptarët “djegin” Stambollin

0

Të gjithë e dimë që ne Turqi ka shumë shqiptar, por kemi pak info rreth jetesës, kulturës dhe zakoneve të tyre.

Pamjet e përcjella në redaksinë e frekuencës tregojnë qartë që shqiptarët atje i ruajnë zakonet dhe traditat.

Një familje me origjinë shqiptare e cila jeton në Zeytinburnu të Stambollit, ka zgjedhur rrugicën e shtëpisë për të ndarë me miqtë gëzimin e synetllikut të djalit.

Festa e cila i përngjan një dasme ka bër që rruga të mbyllet dhe të kthehet në një hare dasme shqiptare

Daullet, këngët dhe vallet shqiptare bucisnin në këtë rrugicë, ndërsa ishin të shumtë kalimtarët dhe banorët të cilet ndiqnin këtë festë.

 

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here