Gara në PD, Shehaj: 4 pika për të ardhur në pushtet

0

Agron Shehaj, kandidati për kreun e PD se ka publikuar planin e tij me katër pika për reforminin e kësaj force politike.

Shehaj thotë se një kryetar partie duhet të ketë një mundësi për të marrë drejtimin e qeverisë, ose nëse humbet të dorëhiqet.

Ndër të tjera, kandidati për kreun e PD thekson se partia nuk do të pranojë financime nga sipërmarrës të mëdhenj, përfitues të fondeve publike.

“Partia Demokratike ka nevojë për reforma të thella. Ajo duhet të bëhet më e lirë, më meritokratike dhe më transparente ndaj publikut. Kështu do shpërblehen ata që e çojnë në fitore, kështu do mund të afrohen anëtarë të rinj dhe të aftë. Platforma që propozoj përmban këto 4 pika; Prandaj propozoj se në Statut të sanksionohet se kryetari i Partisë Demokratike duhet të ketë vetëm një mundësi për të ardhur në pushtet dhe të japë dorëheqjen kur humbet zgjedhjet parlamentare duke mos kandiduar më, pa asnjë justifikim, pa asnjë përjashtim.  Për këtë propozoj se në Statutin e Partisë Demokratike të sanksionohet parimi i zgjedhjes së kandidatëve për deputetë nga anëtarësia me parimin “një anëtar, një votë”. Sistem elektronik për shprehje mendimesh dhe votime nga anëtarësia. PD nuk do të pranojë financime nga sipërmarrës të mëdhenj, përfitues të fondeve publike, të përfolur në afera publike” shkruan Shehaj.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here