Gjumi në fundjavë, rrit rrezikun ndaj…

0

Gjumi në fundjavë është i lidhur me rrezikun e sëmundjeve të zemrës, paralajmërojnë studiuesit.

Kur dikush flen dhe zgjohet vonë gjatë fundjavës në krahasim me zgjimin normal të ditëve të javës ka gjasa të preket 11% më shumë nga sëmundjet e zemrës.

Gjithashtu gjumi i tepërt në fundjavë shkakton një gjendje të keqe, përgjumje, lodhje dhe një shëndet të dobët.

“Një gjumë i rregullt varet nga kohëzgjatja e gjumit i cili luan një rol tepër të rëndësishëm për shëndetin tonë”, tha autori  i kërkimit Sierra B. Forbush.

Rekomandohet se të rriturit duhet të flenë 7 orë gjumë për një shëndet optimal.

Në studim morën pjesë 984 persona nga mosha 22 deri në 60 vjeç.

Studimi është botuar në revistën Sleep.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here