Harta e sipërfaqes së përmbysur po zvogëlohet/ Raporti i Bashkisë Shkodër: Gjithsej u evakuuan 159 persona

0

Bashkia e Shkodrës ka publikuar një raport zyrtar në lidhje me situatën ‘apokaliptike’ të krijuar në qytet për shkak të përmbytjeve nga reshjet e dendura të shiut.

Bëhet e dije se gjithsej janë 36 familje të evakuuara, gjithsej 159 persona, në Njësitë Administrative: Guri i Zi, 19 familje, Bërdicë, 12 familje, Lagja Nr.4, 3 familje (7 persona), Lagja nr. 1, 2 familje ( 7 persona).

Njoftimi i plotë:

Nga monitorimi në terren ditën e sotme datë 21.11.2022,ora 16.00, situata e përmbytjeve në terren vazhdon të jetë si më poshtë:

Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 16.00,shënon kuotën 7.52 m.(Kuota max 8.70 m).
Hidrometri i lumit Drin në orën 16.00,shënon kuotën 6.95m. (Kuota max 7.50 m).

Bashkia Shkodër

Siperfaqe totale e përmbytur 2425Ha

Nj.A. Ana e Malit

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 1000 Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan, Oblikë

Rruga e Obotit – Niveli i ujit mbi rrugë arrin rreth 70 cm.
Ujësjellësi Oblika 1,si pasojë e përmbytjeve është jasht funksionit

Nj.A Dajç

1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 170 Ha, kryesisht në fshatrat Mushan, Shirq, Pentar.

Rruga Darragjat-Shirq në vendin e quajtur Urrelat e Shirqit ka mbi 50cm ujë.

Nj.A.Velipojë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 155 Ha.kryesisht fshatrat Baks, Luarz. Ças.

Nj. A. Guri i Zi

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 500 Ha, kryesisht në fshatrat Kuç dhe Rrenc.

Nj.A.Bërdicë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 600 Ha, konkretesht në fshtrat Trush,Berdicë e Siperme,Berdice e Mesme, Beltoje.

Familje të evakuara:

Janë 36 familje të evakuara, gjithsej 159 persona, kryesisht nga Njësitë Administrative :

Nj. Administrative Guri I Zi, 19 familje (77 persona),po evakuohen 30 krerë gjë e gjallë,të imta.

Nj. Administrative Bërdicë, 12 familje (50 përsona)

Lagja Nr.4, 3 familje (7 përsona)

Lagja nr. 1, 2 familje ( 7 përsona)

Të akomoduar në konvikt 3 familje ( 12 përsona), ndërsa pjësa tjetër tek të afërmit .

Shtëpi me prezencë uji në oborre dhe në brendësi të banesave gjithsej 455 banesa:

Guri i Zi 250 banesa
Bërdicë 180 banesa, nga kto 20 ne biznese
Lagja Nr.4, 15 banesa
Lagja nr. 1, 10 banesa

Bashkia Shkodër është në gatishmëri me të gjithe kapacitetet e veta njerëzore, logjistike dhe akomoduese për ti ardhur në ndihmë popullates të rrezikuar nga pëmbytjet e shkaktuara nga reshjet e shiut dhe shkarkimet e hidrocentraleve.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here