Hong Kongu heq karantinën e udhëtimeve ndërkombëtare pas më shumë se dy vjetësh pandemi, por vendos një tjetër kusht

0

Qeveria e Hong Kongut ka njoftuar përfundimin e karantinës zyrtare për udhëtarët ndërkombëtarë pas më shumë se dy vjet e gjysmë kontrollesh të rrepta pandemike.

Sipas rregullave të reja që do të hyjnë në fuqi nga 26 shtatori, udhëtarëve që vijnë do t’u kërkohet t’i nënshtrohen tre ditëve të vetë-monitorimit pas mbërritjes. Qeveria e Hong Kongut është përballur me presion të konsiderueshëm nga komuniteti i saj i biznesit dhe disa zyrtarë të shëndetit publik për të lehtësuar kufizimet në mes të një ekonomie të lëkundur, një daljeje të huajsh dhe shqetësimeve se qendra financiare, e njohur dikur si “Qyteti Botëror i Azisë”, po lihej pas si pjesa tjetër e botës u largua nga pandemia.

Shefi Ekzekutiv i Hong Kongut, John Lee, tha në një konferencë për shtyp të premten se numri i infeksioneve të qytetit është stabilizuar, duke lejuar heqjen e karantinës.

“Ne shpresojmë të japim hapësirën maksimale për të rilidhur Hong Kongun dhe për të rigjallëruar ekonominë tonë,” tha Lee. Udhëtarët që vijnë do të jenë në gjendje të bëjnë tre ditët e tyre të vetë-monitorimit në shtëpi ose në një vend të zgjedhjes së tyre. Gjatë kësaj kohe ata do të mund të dalin jashtë, por do të jenë të kufizuar nga disa vende.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here