Keqinformimi nga mediat online, komisionerja e BE: Ka ende shumë punë për të bërë

0
2
epa07541880 (ILLUSTRATION) - A person scrolls the screen of a mobile phone while loading information on how to counter 'fake news' in New Delhi, India, 02 May 2019. India's elections are half-way through and politicians in the world's largest democracy are intensely using social media to woo voters amid fake news and misinformation concerns in a country with over 560 million internet subscribers. EPA/HARISH TYAGI

Ekzistojnë ende fenomene të propagandës dhe dezinformimit në internet në shkallë të gjerë dhe ka ende shumë punë për të bërë në të gjitha fushat, është alarmi i ngritur nga komisionerja e BE për Ekonominë Dixhitale, Mariya Gabriel.

Ky raport vjen pas vlerësimit të platformave në internet Google, Microsoft, Mozilla, Twitter dhe shtatë shoqatash tregtare europiane që kanë nënshkruan kodin e sjelljes kundër dezinformacionit.

Dokumenti tregon se ekzistojnë dallime të konsiderueshme midis veprimeve të ndërmarra në të gjitha shtetet anëtare në bashkëpunim me palët e interesuara dhe qasjen në fushatat elektorale.

Dokumenti vë në dukje se platformat janë ende prapa në zbatimin e veprimeve për penalizimin e konsumatorëve./BW

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here