Kujdes, mos e perzieni këtë pije me ilaçe!

0

Quinine, best known for being added to drinks such as tonic water and bitter lemon, was originally used as an anti-malarial drug before being replaced by modern alternatives

Nëse jeni të sëmurë, por keni dëgjuar se uji tonik dhe limoni janë të shëndetshme për shkak se forcojnë imunitetin, kjo mund të sjellë  dëme shëndetsore në këto raste.

Uji tonik me limon duke u përzier me ilaçe mund të shkaktojë probleme të zemrës megjithëse dikur është përdorur si një ilaç anti-malarial.

Kuinina është një ilaç i cili është përdorur me ujin tonik dhe shërbente për parandalimin e dhimbjeve të muskujve dhe për dhimbjen e këmbëve, e cila vjen si një gjendje e sistemit nervor duke bllokuar lëvizjen e këmbëve.

Sipas studiuesve nga Universiteti i Londrës kanë zbuluar se njerëzit që merrnin kuininë me ujë tonik kishin gjasa të vdisnin më herët për shkak të një ritmi jonormal të zemrës.

Kjo përzierje shkakton bllokimin e arterieve. Studimi është botuar në Journal Of The American Medical Association.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here