Lule të Vetmuara/ Ejlyli përjàshtohet nga shkolla

0
4526

Vajzat ndòdhen në kantinë kur Defne i afròhet Ejlylit me një gazetë në dorë. Ajo ka shképutur një pjésëz ku tregohet làjmi për Ejlylin si modele dhe nënën e saj si pàstruese. Teksa e oféndon mes shkollës, Ejlyli e kàp Defnenë nga flokët për ta goòditur. Serkani ndérhyn për t’i ndàrë ndërsa drejtori e thérret në zyrë. Ejlyli nuk kérkon fàlje ndàj drejtori e pérzë nga shkolla për disa ditë.

Nga ana tjetër, Songyli tashmë po qëndron me babanë e saj në shtëpinë e tyre të re. Songyli shikon Zehrën me të bijën të cilat po zhvéndosen nga shtëpia. Ajo e pyet se çfarë ka ndòdhur dhe Zehra i tregon për thashéthemet që kanë dàlur në lagje për të dhe Sadullahun, gjòja se janë të lídhur. Sapo e merr vesh këtë gjë, Sadullahu shkon të flasë me Zehranë.

Ndërkohë, Ferideja ka ndàrë me vajzat làjmin e martesës së saj me Toprakun. Ndaj, ato mendojnë që të mòs e lénë me një cerémoni të thjéshtë por ta surprízojnë me festën e Kënasë. Për këtë, kérkojnë ndíhmën e zonjës Neriman. Kjo e fùndit e ngàrkon Feridenë me shumë punë, për ta lòdhur atë, që të mos e présë àspak surprízën që vajzat po i orgànizojnë. Kështu gëzohet edhe më tépër.

Sakaq, Mesude nuk e do àspak beben që po rrítet brenda saj. Ajo shkon në spítal për ta abòrtuar por dòktoresha i tregon se rregullat kérkojnë që të hídhet edhe fírma e babasë së foshnjës, për të krýer abòrtin. Ajo e késhillon të mos lòdhet pasi mosha saj nuk do e përbàllonte léhtë shtàtzaninë. Duke qenë e véndosur të héqë fëmijën, Mesude fillon të bëjë punët më të rénda në shtëpi.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here