Lule të Vetmuara/ Mesude plàgos réndë Kemalin

0
2828

E mbétur në mëshírë të fatit, Byshra nuk ka asnjë mbrojtje para lígësísë së Kemalit. Ai e kércénon gjatë gjithë kohës për çdo veprim që kërkon t’ia impònojë, duke i kujtuar se mund të përfùndojë në jetímore si motra saj, Ejlyli. Për Byshrën kujtohet shpesh Nazani, e cila merr parasysh t’i dalë kundér edhe Kemalit, pa ia pasur fríkën atij. A do mùnd të shpëtojë me të lehtë Byshra?

Songyli nga ana tjetër, mbyll telefonatën me nënën e Selinit, zonjën Selin, dhe shkon menjëherë për tek Gyneji, duke qenë shumë e shqétësuar për të. Songylin e ndihmon Seferi me Zehrën, të cilat më pas thérrasin Sadullahun në shtëpi. Ato i lënë të dijë se ku ndodhet Songyli dhe Sadullahu niset menjëherë për tek shtëpia Gynejit. Gjatë kësaj kohe, Selini është làrguar nga shtëpia.

Ajo ka lënë vetëm Songylin me Gynejin, ndërkohë që ky i fundit nuk ka qenë àspak i sémurë. Ai zgjohet nga gjumi pas valíumit dhe gjen Songylin tek koka tij. Gyneji i gëzohet shumë këtij fakti por momentin e tyre e ndàlon në vend Sadullahu. Ai qéllon me shpullë Songylin dhe madje Selini e mòhon ta ketë thírrur në shtëpi. E gjithë skéna hídhet mbi Songylin duke e cilësuar atë si fàjtore.

Teksa largohen që aty, Sadullahu kërkon t’i bëjë Songylit testin e beqarisë, ku mund të vértetojë nëse ajo është ende e vírgjër apo jo, por Zehra e ndàlon. Me këtë gjë, Songyli zemérohet shumë réndë me të atin. Sakaq, Mesude ka arritur të mblédhë fòrcat dhe të ngríhet në këmbë. Pranë saj shkon Kemali, në mes të natës, të cilin Mesude e thér me thíkë në bark.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here