Me dy kamera të fshehta/ Ray Ban dhe Facebook prezantojnë “syzet inteligjente”

0

Facebook ka bashkëpunuar me Ray-Ban për krijimin dhe prezantimin e syzeve inteligjente që kanë dy kamera të fshehta që mund të bëjn foto dhe video teksa je në lëvizje.

Të quajtura “Rrëfimet Ray-Ban”, vijnë me kamera të integruara me dy megapikselë të dyfishtë, një grup me tre mikrofona dhe altoparlantë diskrete të veshëve.

Imazhet dhe videot e kapura me syzet e Facebook mund të ndahen përmes një smartphone në TikTok , Snapchat , Facebook, Instagram dhe shërbime të tjera të mediave sociale.

Nisja mendohet të jetë pjesë e planit të Mark Zuckerberg që platforma e mediave sociale të bëhet një ‘metaverse’ që depërton në botën reale.

Termi “metaverse” përdoret për të përshkruar hapësira gjithëpërfshirëse, të përbashkëta, të aksesuara në platforma të ndryshme ku konvergjojnë fiziku dhe dixhitali.

Zuckerberg, i cili themeloi Facebook në 2004, e ka përshkruar metaverse si një ‘internet të mishëruar’.

Syzet me kamera dhe mikrofona të integruar nuk janë një gjë e re, me Snapchat që lëshoi ​​syzet e veta të quajtura “Spectacles”në 2016, duke lejuar përdoruesit të marrin video dhe fotografi nga syzet e tyre./ CNA.al

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here