Ministri i Jashtëm serb: Beogradi do të punojë për tërheqjen e njohjeve të Kosovës

0

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Qeveria e Serbisë do të vazhdojnë të punojnë për tërheqjen e njohjeve të Kosovës kështu u shpreh ministri i Punëve të Jashtme, Nikola Selakoviq pas mbledhjes së Këshillit të Sigurisë Kombëtare.

“Si ministër i Punëve të Jashtme, sot ia dorëzova presidentit (Aleksandar) Vuçiq notat diplomatike të katër vendeve që tërhoqën njohjen e Kosovës dhe Këshilli i Sigurisë Kombëtare e autorizoi Vuçiqin që ta informojë opinionin e gjerë se për cilat shtete bëhet fjalë, sapo ta gjykojë që është e nevojshme”, tha Selakoviq.

Selakoviq nuk bëri të ditur se për cilat shtete bëhet fjalë.

“Me këtë veprim, duam t’u japim një shans shteteve anëtare të Këshillit të Evropës (KE) që të mos iniciojnë procedurën e pranimit të të ashtuquajturës Kosovë në KE në
qershor”, tha ai.

Takimi i Këshillit të Sigurisë Kombëtare i Serbisë është mbajtur të premten në Beograd një ditë pasi Kosova aplikoi për anëtarësim në Këshillin e Evropës.

Autoritetet e Kosovës konfirmuan të enjten se kanë aplikuar zyrtarisht për anëtarësim në këtë organizatë, e cila merret me të drejtat e njeriut, demokracinë dhe sundimin e ligjit në Evropë.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here