Mrekullitë e kombinimit të sodës, tashmë dhe tek ilaçet

0

Artificial sweeteners saccharin, pictured here in tablet form, and cyclamate each block the taste receptors that make the other taste bitter

Soda ndikon tek shijet tona pasi ajo kur kombinohet me ëmbëlsues të ndryshëm mund të pengojnë receptorët për të ndjerë shijen e hidhur.

Dy nga ëmbëlsuesit që soda mund të ndryshojë shijen janë sacharina dhe cyclamatina të cilat aktivizohen duke dhënë një shije të këndshme.

Studiuesit gjermanë me në krye doktor Maik Behrens, identifikuan disa receta mjekësore që kanë shije të hidhur dhe shpesh vështirësitë e fëmijëve për t’i pirë ato janë të mëdha.

Në vitin 1960 kombinimi i cilamatit dhe sakarinës shkaktuan kancer, por tashmë përdorimi i sodës në të tilla përbërje mund të parandalojë efektet negative madje duke eliminuar shijen e hidhur, kur ëmbëlsuesit artificial aktivizohen.

Gjatë eksperimentit, doktor Behrens zbuloi se receptorët e shijes në gjuhë nuk janë përgjegjëse, por kjo vjen si pasojë e informacioneve në tru.

Largimi i shijes së hidhur nga këto kombinime të ëmbëlsirave artificiale do të përdoren dhe tek pijet e ëmbla perveç ilaçeve.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here