Nuk doni të plakeni kurrë? Çaji i trëndafilit ju vjen në ndihmë

0

Studimet shkencore kanë konstatuar se trëndafili i egër është një antioksidant shumë i fuqishëm. Prandaj edhe është një frut i këshilluar për të gjithë moshat.

Për më tepër ka edhe një shije mjaft të këndshme. Në veçanti çaji i trëndafilit të egër mund të përdoret si i nxehtë, ashtu edhe i ftohtë.

Çaji i trëndafilit të egër përshpejton qarkullimin e gjakut dhe e pastron gjakun nga çdo lloj lënde e dëmshme. Ekuilibron normën e sheqerit në gjak. Prandaj edhe këshillohet që të përdoret rregullisht nga diabetikët.

Çaji i trëndafilit të egër vonon plakjen. Përmban vitaminë C më 60 herë më shumë se limoni. Është pikërisht një depo e vitaminës C.

Dobitë e tjera të panumërta të trëndafilit të egër:

Pakëson stresin. Dihet se është shumë efektiv në këtë temë. Vonon plakjen e trupit. Është mjaft i suksesshëm në kurën ndaj ashpërsisë së indeve dhe tretjes së kockës.

Përdoret në kurën ndaj gripit, pakësimin e stresit, infeksionin e rrugëve urinare dhe të kollitjes.

Është burim shërimi për infeksionet e përgjithshme, kapsllikun, sëmundjet e tëmthit, veshkës dhe fshikëzës së urinës.

Përdoret në sëmundjet e zorrëve dhe parandalimin e diaresë.

Është efektiv në parandalimin e formimit të gurëve të tëmthit. Përeç kësaj parandalon infeksionin e mëlçisë së zezë, ndërsa është i dobishëm në pastrimin e infeksionit.

Forcon shikimin. Është mjaft efektiv në verbërinë e natës.

Është i dobishëm në kurimin e reumatizmës dhe të sëmundjeve ngjitëse. Duhet të pihet patjetër në rast të dobësimit të kockave, rashitizëm, në forcimin e indeve lidhëse të trupit.

Është efektive ndaj temperaturës, dobësisë së përgjithshme dhe sistemit imunitar. Po ashtu edhe në forcimin e aftësisë së gjykimit dhe të funksioneve të trurit.Prandaj duhet të konsumohet me shumicë.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here