Pas kërkesës së gruas se nuk dëshiron të shoh gjëra të njëjta sa herë që del në dritare, burri nga Bosnja ndërton shtëpinë që sillet 360 shkallë

0

Një burrë nga Bosnja ka ndërruar një shtëpi që sillet 360 shkallë, e këtë e bëri në shenjë respekti për gruan e tij Lubica, e cila tha se dëshiron të zgjedh se çfarë dëshiron të shoh nga dritarja e dhomës.

Shtëpia rrotulluese në Srbac, qytezë në veri të Bosnjës, ishte dizajnuar dhe ndërtuar nga 72-vjeçari Vojin Kusic, i cili nuk kishte kurrfarë trajnimi arkitektural të përfunduar, transmeton Telegrafi.

E veshur me fasadë të gjelbër dhe kulm të metaltë, ajo mund të sillet 360 shkallë për të plotësuar kërkesat e gruas, e cila i kishte kërkuar se dëshiron të shoh gjëra të ndryshme sa herë që shikon nga dritarja.

“Pasi që u rritën fëmijët dhe morën përsipër biznesin familjar, gjeta kohë që të realizojë ëndrrën e kamotshme të gruas, që kërkonte të shihte gjëra të ndryshme sa herë që shikonte nga dritarja e dhomës së gjumit”, tha Vojin.

Shtëpia është e vendosur mbi një pllakë të çimentos dhe përdor motorët elektrik për ta vënë në lëvizje shtëpinë dhe rrotat e saj, që ishin përdorur për mjete transportuese ushtarake.

Madje shtëpia mund të sillet plotësisht për vetëm 22 sekonda, por ajo mund të programohet që ky rrotullim të ndodh ngadalë brenda 24 orëve. /Telegrafi/

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here