Po dëmtoni lëkurën tuaj pa kuptuar me këto dy veprime

0
7

Një studim i ri ka konfirmuar (përfundimisht) lidhjen midis gjumit dhe lëkurës me shkëlqim.

Shkenca ka konfirmuar atë që shumica prej nesh ka dyshuar për një kohë të gjatë: një gjumë i mirë i natës është çelësi i një lëkure të mrekullueshme.

Çdo gjë ka të bëjë me kolagjenin. Në mënyrë të veçantë, studimi, i cili u botua në Nature Cell Biology, zbuloi se kolagjeni ynë riparohet vetë ndërsa ne flemë. Studiuesit zbuluan se kemi dy ndryshime të fibrave të kolagjenit: njëra më e trashë se tjetra. Lloji më i trashë është formuar përgjithmonë në 17 vjeç dhe nuk ndryshon për pjesën e mbetur të jetës sonë. Nga ana tjetër, struktura më e hollë, të cilën shkencëtarët e quajnë si “sakrifikuese”, prishet nën stres, siç janë ekspozimi i diellit, ndotja e ajrit dhe alkooli. Studiuesit zbuluan se gjumi ishte thelbësor për plotësimin e këtij lloji të dytë.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here