Priten në aeroport haxhinjtë shqiptarë, u kthyen nga tokat e shenjta

0

Shqipëri, haxhinjtë kthehen nga tokat e shenjta

Grupi i haxhinjve nga Shqipëria i përbërë nga rreth 200 besimtarë është kthyer dje në vend, duke mbërritur në aeroportin “Nënë Tereza” në Rinas.

Besimtarët të cilët ishin në tokat e shenjta në Arabinë Saudite për të kryer kushtin e pestë të Islamit, Haxhin, janë pritur në aeroport nga familjarët dhe të afërmit e tyre, si dhe nga besimtarë të tjerë. 

Njëri prej besimtarëve nga Shqipëria që ka kryer Haxhin këtë vit është edhe Albert Ismaili. Ai duke folur për AA tregon emocionet e udhëtimit në tokat e shenjta. 

“Është hera e parë që shkoj në Haxh. Pothuajse çdo gjë kaloi mirë. Jam shumë i kënaqur pasi kemi kryer të gjitha ritet. Kur shkon për herë të parë ka një emocion të veçantë dhe kjo të bën të shkosh përsëri”, u shpreh Ismaili. 

Ndërsa një grup tjetër i besimtarëve do të kthehet në orët e mbrëmjes të së mërkurës. 

Këtë vit ishin rreth 450 besimtarë që udhëtuan nga Shqipëria për të kryer Haxhin, ku pjesë e tyre janë edhe besimtarët nga Mali i Zi. Sivjet numri i besimtarëve që ishin regjistruar për të kryer Haxhin, ishte më i lartë në krahasim me një vit më parë. (AA)

 

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here