Pse duhet të konsumojmë kërpudha?

0

The illegal drug magic mushrooms could one day be used to treat depression

Shkencëtarët britanikë kanë arritur të  kryejnë një studim që heton përbërësin e njohur psilocybina e cila ndihmon pacientin, kur ka gjëndje të rënduar të shëndetit mendor.

Kërpudhat kanë efekt mrekullibërës pasi ndihmojnë për të parandaluar depresionin.

Kjo substancë trajtohet edhe si një element mjekësor që ndihmon për largimin e dëshpërimit që vjen nga çrregullimet post-traumatike të stresit (PTSD), çrregullimet obsesive kompulsive (OCD) dhe varësia ndaj alkoolit.

A study will investigate the active ingredient psilocybin in the mental health condition (stock)

Kompania Compass Pathways do të nisë një studim duke vlerësuar 400 pacientë me depresion.

Kjo lloj substance gjendet tek kërpudhat duke vepruar si ilaç psikoaktiv.

Depresioni është një sëmundje fizike e cila mund të trajtohet me ilaçe anti-inflamatore pasi vepron në një sistem imunitar tepër aktiv duke shkaktuar mungesë të shpresës dhe të pakënaqësisë.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here