Qepa e kuqe largon kancerin

0

red onions, Eating read onions benefits, cancer and red onions, combat cancer with red onions, Food and diet research news, latest news

Qepët e kuqe janë të njohura si burim i pasur me flavonoide që ndihmojnë në luftimin e kancerit të zorrës së trashë.

Studiuesi Abdulmonem Murayyan thotë se “qepët aktivizojnë qelizat mbrojtëse kundër kancerit duke ulur numrin e qelizave kancerogjene”.

Qepët përmbajnë nivele të larta të quercetin i cili është një polifenol nga grupi i flavonoideve dhe ndihmojnë gjithashtu për luftimin e alergjive.

Por jo të gjitha qepët janë të njëjta. Ekipi ka testuar pesë lloje qepësh duke dalë në rezultatin se qepët që kanë bulbë të fortë dhe kanë ngjyrë të kuqe kanë efekte shëndetësore.

Qepët përdoren tepër në sallatë dhe në disa sandwich, por sipas gjetjeve të këtij studimi, qepa e kuqe është një lloj “ilaçi” shërues për trajtimin e kancerit.

Ndaj studiuesit sugjerojnë përdorimin e qepës në gatime pasi në këtë mënyrë do të jemi më të mbrojtur nga alergji dhe sëmundje të ndryshme.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here