Rusia: Centrali bërthamor në Zaporizhzhia në rrezik të një aksidenti bërthamor

0

Kreu i agjencisë shtetërore të energjisë atomike të Rusisë, Rosatom, ka paralajmëruar rrezikun e një aksidenti bërthamor në termocentralin bërthamor të Ukrainës, Zaporizhzhia.

“Impianti është në rrezik të një aksidenti bërthamor. Ne kemi biseduar me Agjencinë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA) gjatë gjithë natës. Rosatom ka kontrolluar centralin bërthamor, më i madhi në Europë, që kur Presidenti Vladimir Putin urdhëroi rrethimin e zonës”, tha ai, raporton news.sky.

Paralajmërimi i Likhachev erdhi mes bombardimeve në centralin e Zaporizhzhia, ku Moska dhe Kievi kanë fajësuar njëra-tjetrën për sulmet.

“Ky do të jetë një precedent që do të ndryshojë përgjithmonë rrjedhën e historisë. Prandaj, duhet të bëjmë gjithçka që askush të mos ketë në mendje të cenojë sigurinë e termocentralit bërthamor,” theksoi Likhachev.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here