Samiti arsimor i Stambollit do të organizohet nga Fondacioni Turk Maarif

0

Sipas deklaratës së fondacionit Maarif, analizat, perspektivat e së ardhmes, qasjet dhe praktikat teorike në lidhje me arsimin do të diskutohen në Samitin e Arsimit të Stambollit, i cili do të mbahet për herë të parë me temën “Tendencat e reja dhe transformimi në arsim”, përcjell Kosova Post.

Presidenti Recep Tayyip Erdoğan pritet të marrë pjesë në samitin si i ftuar nderi, i cili synon të jetë një platformë dhe markë ndërkombëtare ku zhvillimet në botën e arsimit do të ndahen në dritën e përvojave të ndryshme të vendeve.

Në samit do të kërkohen pyetje të tilla si cila do të jetë e ardhmja e arsimit, arsimi dhe zhvillimi, arsimi dhe drejtësia sociale, si do të ndikojë dixhitalizimi në ndërkombëtarizimin, rimodelimi i arsimit dhe ndërkombëtarizimi i kurrikulës.

Në Samitin e Arsimit të Stambollit, ku do të marrin pjesë akademikë dhe ekspertë nga institucione si OECD, PISA, UNESCO, Banka Botërore, Universiteti i Harvardit, Universiteti i Oksfordit dhe Universiteti i Kembrixhit, pedagogë dhe shkrimtarë të vlerësuar me çmime, njerëz të biznesit që kryejnë operacione globale në fusha e arsimit, menaxherët e institucioneve arsimore me famë botërore dhe kurrikulat.E kaluara, e ardhmja dhe tendencat e reja në arsim do të diskutohen nga ekspertë.

Gjithashtu në këtë samit do të marr pjesë ministri i Arsimit të Turqisë, Prof. Dr. Mahmut Ozer, si dhe ministrat përkatës të shteteve të Katarit, Shqipërisë dhe Nigerisë.

Fondacioni “Maarif” ka nisur punën më 1 shtator të vitit 2016, me vendimin e Kuvendit të madh popullor të Turqisë. Misioni i tij është, “ofrimi dhe zhvillimi i shërbimeve arsimore formale dhe joformale, të bazuara në njohuritë e përbashkëta dhe vlerat njerëzore në të gjithë botën”. Fondacioni “Maariff” është themeluar për të hapur shkolla në të gjithë botën. Planifikon edhe bursat për nxënësit, për studimet e mëtutjeshme bachelor.

Në Kosovë, “Maarif” tash e 5 vite më parë ka nisur hapjen e shkollave, që e bën Kosovën vend të parë në botë, në të cilin ky fondacion ka filluar të veprojë./KosovaPost/

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here