Shtetet amerikane do të njohin patentë shoferin në iPhone

0

Tetë shtete amerikane do të pranojnë patentë shoferin dhe ID-të e tjera shtetërore të ruajtura në një iPhone, ka njoftuar Apple.

Karakteristika, e shpallur për herë të parë në një prezantim në qershor, i lejon përdoruesit e iPhone të ruajnë ID -të në aplikacionin Wallet.

Disa kishin shprehur shqetësime për privatësinë në lidhje me dorëzimin e telefonave inteligjentë tek policia ose zyrtarët e sigurisë, raporton bbc.

Apple tani thotë se përdoruesit nuk kanë nevojë të zhbllokojnë ose dorëzojnë telefonat e tyre që sistemi të funksionojë për sigurinë e aeroportit, transmeton Telegrafi.

Por mbetet e paqartë nëse ose si mund të funksionojë përfundimisht për përdorime të tjera të ID, siç janë shoferët e ndaluar nga policia.

Arizona, dhe Gjeorgjia do të prezantojnë sistemin së pari, me Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma dhe Utah gjithashtu u regjistruan.

“Vendndodhjet e para” për të përdorur sistemin do të jenë pikat e sigurisë të aeroportit të drejtuara nga Administrata e Sigurisë së Transportit (TSA), thotë Apple.

Amerikanët zakonisht kanë nevojë për një formë të letërnjoftimit shtetëror vetëm për të udhëtuar me ajër brenda vendit, ndryshe nga vendet e tjera, në të cilat një pasaportë përdoret gjerësisht.

Përgjimi i një telefoni në një lexues identiteti në aeroportet e mbështetura do t’i nxisë udhëtarët të përdorin Face ID ose gjurmët e gishtërinjve për të autorizuar dërgimin e informacionit në veturë.

“Përdoruesit nuk kanë nevojë të zhbllokojnë, shfaqin ose dorëzojnë pajisjen e tyre për të paraqitur ID -në e tyre”, njoftoi Apple. /Telegrafi/

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here