Si të përmirësoni kujtesën, duke rritur përqëndrimin?

0

Rritja e përqëndrimit lidhet me kujtesën e cila është një proçes aktiv që përfshin vëmendjen, planifikimin e ditës dhe organizimin e punëve

Por shpesh herë përqëndrimi jonë është i dobët dhe kjo vjen për shkak të situatave të ndryshme apo stresit

Por shkencëtarët kanë arritur të listojnë disa nga rregullat sesi mund të përmirësojmë kujtesën

Kujtesa lidhet me mjedisin, një mjedis i qetë ndihmon kujtesën të rigjenerohet

Shtrëngimi i grushtit ndihmon për të hequr stresin dhe për të mësuar më lehtë

Të mësuarit përpara gjumit ndihmon për të mbajtur kujtesën aktive

Duke parë imazhet e kafshëve ndihmon në rritjen e përqëndrimit

Pirja e qumështit ndihmon në aftësinë e të nxënit duke rritur kujtesën

Ushtrimet aerobike ndihmojnë në rritjen e qelizave të trurit që janë përgjegjëse për kujtesën

Lëvizja e syve për 30 sekonda ndihmon në përqëndrimin sa më të mirë

Pirja e pijeve të ndryshme janë të dëmshme përpara gjumit pasi mund të ketë efekte negative për kujtesën

Për të kujtuar diçka, thuajeni atë me zë të lartë

Kur dikush ju thotë diçka për ta mbajtur mend, përsëriteni atë me ndërprerje

Kur vendosni të bëni diçka, kujtoni gjithmonë diçka tjetër

Imazhet ndihmojnë kujtesën ndryshe nga fjalët

Pirja e çajit jeshil  përmirëson kujtesën dhe ndihmon në parandalimin e sëmundjes së Alzhaimerit

Shifrat me një kuptim ndihmojnë mendjen për të kujtuar

Përdorni një dietë ushqimore pa yndyrë si dietat mesdhetare

Bëni kujdes me ushqimin duke mos e dyfishuar atë përtej normave

Mësimi i një gjuhe tjetër nxit trurin për të forcuar kujtesën

Natyra dhe imazhet e saj ndikojnë në përmirësimin e memories

Ngrënia e çokollatës është stimulim për përqëndrimin.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here