Si u raportua në mediat botërore zgjedhja e Haradinajt kryeministër

0

Mediat botërore raportojnë për zgjedhjen e Haradinajt kryeministër

Shumica e mediave më prestigjioze botërore kanë raportuar se Ramush Haradinaj është zgjedhur kryeministër.

Reuters, ABC, Bloomberg, CNN, BBC, etj, pastaj mediat e rajonit, ato kroate, serbe, boshnjake, malazeze, maqedone e hungareze kanë raportuar për përfundimin e krizës politike në Kosovë dhe votimin e qeverisë.

Mediat ndërkombëtare nuk kanë lënë pa e përmendur faktin se Haradinaj ka qenë njëri nga drejtuesit kryesore të UÇK-së, forcë kjo që ka luftuar kundër Serbisë.

“Haradinaj është zotuar për dialog me Serbinë”, shkruajnë këto media.

Haradinaj u zgjodh sot kryeministër i Kosovës me 61 vota.

 

 

 

 

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here