Skandali në Greqi, shkatërrohet rrjeti i kontrabandës së bebeve

0
1

Autoritetet në Greqi thonë se ata kanë shkatërruar një rrjet krimi të kontrabandës së fëmijëve, të cilët kishin fituar më shumë se 500 mijë euro. Anëtarët e bandës akuzohen për shitje të vezëve ose foshnjat e grave bullgare.

Një hetim i gjatë i policisë greke dhe Europolit çoi në arrestimin e menjëhershëm të 12 personave të Mërkurën, ndërsa hetimet vazhdojnë për rolin e 66 personave në këtë rrjet të organizuar. Midis tyre janë një avokat, një obstetër-gjinekolog, punonjës të klinikave private të riprodhimit të fertilitetit dhe dy gra tashmë të burgosura për vepra të ngjashme shkruajnë mediat në gjuhën angleze.

Prokurorët thonë se grupi, aktiv që nga viti 2016, rekrutoi gra shtatzëna nga Bullgaria. Grupi dyshohet se i transportoi bebet për në Selanik, ku ata u vendosën nën vëzhgimin mjekësor dhe u dërguan në spitale private për të dhuruar fëmijë e tyre.

“Të porsalindurit u adoptuan në mënyrë të paligjshme midis 25,000 dhe 28,000 € secila,” tha Europol. “Tarifat përfshinin pagimin e nënës biologjike, të gjitha shpenzimet ligjore, shtrimin në spital, vetë lindjen dhe anëtarët e grupit kriminal. Disa nga nënat e sjella në Greqi u përdorën gjithashtu si zëvendësuese “.

I njëjti grup akuzohet gjithashtu për shitje të vezëve nga gratë, përfshirë disa nga Greqia por kryesisht nga Bullgaria, Gjeorgjia dhe Rusia. Gratë u dërguan në Selanik për t’iu nënshtruar një seri trajtimesh të pjellorisë për të rritur numrin e vezëve. Drejtori i Sigurisë i Selanikut, Antonis Tzitzis, tha në një konferencë për shtyp se 22 raste të birësimeve të paligjshme dhe 24 raste të vezëve të grave me para ishin zbuluar. Ai tha se pagesa mendohej se vinin nga çifte pa fëmijë Grek dhe mbulonin shpenzimet e lindjes së fëmijëve dhe shtrimin në spital dhe avokatët e përfshirë në procesin e birësimit. “Paga” për nënën biologjike varionte nga 4,000 deri në 5,000 €.

 

Të dyshuarit e arrestuar duhet të dëshmojnë para hetuesve të premten dhe të shtunën. Prindërit kujdestarë nuk janë ndjekur penalisht.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here