Të varur nga sheqeri ? Ja me çfarë mund ta zëvëndësojmë

0

SWith the increasing availability of sugar, obesity and weight-related diseases began to increase.

heqeri është një produkt i pazëvëndësueshëm, në ditët e sotme sepse sheqeri gjen përdorim kudo.

Me rritjen e përdorimit të sheqerit, obeziteti dhe sëmundjet në lidhje me peshën filluan të rriteshin duke detyruar shkencëtarët të bënin hulumtime për të gjetur shkakun e këtij fenomeni.

Kur konsumojmë sheqer, truri sekreton hormonin dopamin, i cili është hormoni që na bën të kënaqur. Por kjo dëshirë rritet duke konsumuar sheqer, ndaj truri aktivizon disa receptorë të ngjashëm si morfina.

Sheqeri rrit rrezikun e dëmtimit të veshkave, sëmundjeve kardiake dhe kancerit.

Shkencëtarët kanë arritur në përfundime se sheqerin mund ta zëvëndësojmë. Por me çfarë? Polinomikina është një krom i lidhur me vitaminën B3 dhe ndihmon organet tona të gjenerojnë energji dhe luan një rol të ngjashëm si insulina në trup.

Konsumimi i frutave është një tjetër burim i sheqerit natyror i njohur si fruktoza.

Lëngu i frutave gjithashtu është një tjetër metodë për të marrë sheqer duke zhdukur dëshirën për të ngrënë ëmbëlsira.

Gjalpi i kikirikut dhe çokollata është një tjetër zgjidhje perfekte për të frenuar dëshirën për sheqer. Çokollata dhe gjalpi i kikirikut përmbajnë sheqer dhe kjo mund të jetë një zgjidhje më e shëndetshme se sheqeri sintetik.

Gjithashtu shkencëtarët sugjerojnë dhe heqjen e shurupit në receta të ndryshme duke i zëvëndësuar me përbërës të tjerë.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here