TikTok forcon sigurinë e tij për të mbrojtur përdoruesit nga sfidat dhe mashtrimet e rrezikshme

0

TikTok ka filluar një projekt informimi bazuar në atë që njihet si “Pyetjet e Voldemortit”, një koncept që synon të trajtojë tema që nuk përmenden përgjithësisht, si problemet e shëndetit mendor, vetëvrasja dhe gjithashtu vetëdëmtimi, aspekte që definitivisht shumë përdorues të aplikacionit mund të kalojnë.

Për realizimin e këtij projekti, u krye një sondazh me 10 mijë pjesëmarrës, përfshirë fëmijë dhe të rritur, nga vende të ndryshme të botës. Kjo nismë synon të analizojë situatën e adoleshentëve në TikTok dhe se në këtë fazë “është një periudhë që përgjithësisht shoqërohet me një rrezik më të madh”. Prandaj, ideja e TikTok ishte të analizonte se si kjo prirje ndikon tek të rinjtë kur ata marrin pjesë në sfida.

Studimi u kërkoi adoleshentëve të përshkruanin se sa e rrezikshme ishte një sfidë në internet që kishin parë kohët e fundit. Në këtë kuptim, 48% e të anketuarve mendojnë se sfidat janë të sigurta dhe i kategorizojnë si argëtim. Ndërkohë, 32% përmendin se mbart njëfarë rreziku, por është ende i sigurt. Nga ana tjetër, 14% e konsiderojnë atë të rrezikshme dhe shumë të rrezikshme 3%. Në të njëjtën mënyrë, vetëm 0.3% pranuan se kishin marrë pjesë në një sfidë që ata e përshkruan si shumë të rrezikshme.

Duke analizuar rreziqet e secilës sfidë, përdoruesit zgjedhin të shikojnë video të njerëzve të tjerë që marrin pjesë në sfidë, të lexojnë komente dhe të bisedojnë me miqtë. Prandaj, nga TikTok, ata besojnë se një nga hapat më të rëndësishëm për t’i mbajtur adoleshentët të sigurt është t’u japësh atyre këshilla se si të vlerësojnë rrezikun e mundshëm dhe pothuajse 46% e përdoruesve kërkuan “informacion më të gjerë dhe më të mirë për rreziqet”.

TikTok bën ndryshime në politikën e tij

Alexandra Evans, Shefja e Politikave të Sigurisë Publike në TikTok, trajtoi këtë çështje: “Nga njëra anë, është inkurajuese të shohësh se vetëm 0.3% e adoleshentëve thonë se kanë marrë pjesë në sfida që janë shumë të rrezikshme, por është e rëndësishme që kjo të mos interpretohet si punë e përfunduar. Të kesh politika të forta është një pjesë e rëndësishme e punës sonë për të mbrojtur komunitetin dhe është thelbësore që këto politika të shoqërohen me masa të forta zbulimi dhe zbatimi”, përfundoi Evans.

Në këtë drejtim, TikTok ka zhvilluar teknologji të aftë për të paralajmëruar ekipet e sigurisë për një rritje të papritur të përmbajtjes fyese të lidhur me etiketën dhe tani po zgjerohet për të kapur sjellje potencialisht të rrezikshme. /Telegrafi/

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here