U vranë nga burrat, Meta mbledh KLD-në për Fildes Hafizin dhe Liljana Rukon

0

meta-president1

Ka nisur mbledhja e Këshillit te Lartë te Drejtësisë, per here te pare nen drejtimin e presidentit te ri te vendit, Ilir Meta.

Burimet bejne me dije se ne qender te mbledhjes do te jene vendimet e dhena per rastet e dhunes ne familje, shume prej te cilave per fat te keq kane shenuar viktima dhe krime te tmerrshme.

Mesohet se mes pikave te rendit te dites qe jane per diskutim eshte edhe shqyrtimi dhe diskutimi i një raporti mbi vendimet e gjykatave për dhunën në familje.

Vetem pak pas ngjarjes se rende ne Tirane, ku ish-burri vrau me arme gjyqtaren Fildes Hafizi, presidenti Meta theksoi se do te ndiqen rast pas rasti dhe do te merren te gjitha masat e nevojshme.

Ai me tej kërkoi një raport inspektimi mbi gjykatën e Kavajës e cila e dënoi me tre vite burg Fadil Kasemin.

Pjese e diskutimit do te jene zbtimi i urdjhave te mbrojtjes per viktimat e dhunes ne familje.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here