Ups…Dolën frutat që karikojnë celularët

0

From battery packs and alternative charging devices to bizarre DIY hacks, there are some ways to charge your phone without using your typical charger. But do these methods work?

Disa mësime online tregojnë sesi të ngarkoni telefonin tuaj me bateri duke përdorur fruta që përmbajnë acid siç janë portokalli, limoni dhe molla duke e lidhur me tela bakri dhe zinku.

Për ta bërë këtë, futni një gozhdë zinku dhe bakri në copa të ndryshme frutash për të krijuar një qark.

Më pas lidheni përmes skajeve të telave të bakrit duke krijuar një lidhje me kordonin e USB që telefoni të marrë energji.

Mënyra të tjera për ta bërë këtë është nëpërmjet monedhave ose pllakave metalike.

Por duhet të dimë se kjo metodë nuk është e shpeshtë për telefonin vetëm në raste, kur nuk kemi mundësi për shkak të aciditetit të lartë.

Po ashtu ekzistojnë dhe metoda të tjera për të karikuar telefonin përmes disa paketave të baterisë të cilat blihen për më pak se 20 $ madje këto bateri mund të përdoren pasi mund të marrin energji përmes energjisë diellore.

Kjo bateri mund të karikojë një iPhone për 90 minuta.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here