Vidhin pajisje detare dhe i sillnin në Shqipëri, çmontohet grupi kriminal. Përveç shqiptarit si kreu i bandës, prangoset edhe pronari grek i jahtit

0
21

Një burrë me origjinë shqiptare u arrestua nga policia greke me një operacion sekret.

Ai konsiderohet si kreu i një bande që kishte kryer vjedhje të shumta varkash, motorësh dhe dyqaneve me pajisje detare. “Protothema” shkruan se shqiptari është arrestuar të mërkurën në Siros.

Ai akuzohet për formimin dhe anëtarësimin në një organizatë kriminale, vjedhje, mashtrim dhe falsifikim. Në të njëjtën kohë, me një operacion tjetër në Patras, pronari grek i një jahti u arrestua, kundër të cilit gjithashtu ishte lëshuar një urdhër arresti.

Ai është një nga tre grekët e kërkuar si anëtarë të një organizate kriminale që u çmontua më 9 korrik. Greku lëshoi ​​fatura fiktive për mallrat e vjedhura përmes kompanisë së tij dhe i depozitoi në Dogana për t’u eksportuar në Shqipëri, ose i shiti si pajisje në dyqanin që zotëron.

Hetimi zbuloi se autorët kishin kryer 21 vjedhje të motorëve, dhjetë vjedhje dhe dy vjedhje në tentativë të varkave, tre vjedhje në depo me pajisje detare dhe dy vjedhje të rimorkiove që transportonin varka në zona të Greqisë Perëndimore.

Të dy të arrestuarit u dërguan në prokurorinë e Gjykatës së Shkallës së Parë të Agrinio dhe po mbahen deri në seancës e vlerësimit të masës së sigurisë.

Kur organizata kriminale pushoi së ekzistuari, ajo u pasua menjëherë nga një grup tjetër, me pjesëmarrjen e tre burrave të tjerë dhe katër grave, të gjithë janë arrestuar.

Ky grup funksiononte kryesisht në zonat e Etoloakarnania, ku kreu tetë vjedhje kafshësh me 55 qengja, katër vjedhje të transformatorëve, karburant dhe bateri nga automjetet.

Gjatë katër muajve të fundit, anëtarët e saj detyruan një vajzë 15-vjeçare të prostituonte, e cila ishte detyruar të ofronte “shërbime” erotike të paktën pesë herë për një tarifë të caktuar!

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here