Votohet pro mocionit për heqjen e vizave për Kosovën nga Parlamenti i Holandës

0

Nga 150 deputetët e Parlamentit të Holandës që kanë marrë pjesë ne votim, 100 kanë votuar “pro” mocionit të deputetes Kati Piri, me të cilin kërkon liberalizimin e vizave për Kosovën. Ndërsa, 47 kanë qenë kundër dhe 3 kanë abstenuar.

Deputetja Kati Piri e konsideroi një lajm të mire faktin që më në fund një gjë e tillë po ndodh në Holandë, duke qenë se vendi i saj ka mbajtur më herët një pozicion bllokues. Qëndrimi i deputetëve të Parlamentit të Holandës ka qenë i paparitur dh  në favor të  Kosovës, duke qenë se ky shtet është prej vendeve skeptike sa i përket qëndrimit për heqjen e regjimit të vizave për Kosovën.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here