WhatsApp bllokon mbi dy milionë llogari në Indi

0

WhatsApp ka bllokuar mbi dy milionë llogari në Indi gjatë muajit Maj dhe Qershor për shkelje të rregullave.

Shërbimi tha se 95% e këtyre përdoruesve ishin bllokuar për shkelje të kufijve të numrit të herëve që mund të dwrgohen mesazhe në Indi.

Dorëzimet u bënë nga WhatsApp në raportin e parë mujor të pajtueshmërisë nën rregullat e reja të diskutueshme të Indisë për IT.

India është tregu më i madh i WhatsApp me rreth 400 milionë përdorues. Shërbimi i mesazheve në pronësi të Facebook tha se “fokusi i tij kryesor” ka qenë parandalimi i llogarive në Indi nga dërgimi i mesazheve të dëmshme ose të padëshiruara në shkallë.

Duke përdorur teknologjinë e përparuar të të mësuarit të makinës, WhatsApp thuhet se ndalon afër tetë milionë llogari në të gjithë botën çdo muaj.

Dy milionë llogari në Indi që dërgojnë një “shkallë të lartë dhe anormale të mesazheve” u ndaluan vetëm në Indi midis 15 majit dhe 15 qershorit, tha shërbimi. Shërbimi identifikon një llogari indiane si një me një numër telefoni +91 (kodi i vendit).

Aplikacioni në pronësi të Facebook shpesh përfundon duke qenë fokusi i diskutimeve mbi përhapjen e dezinformimit dhe lajmeve të rreme në Indi.

Lajme dhe mashtrime të tilla të rreme u përcillen dhjetëra mijëra përdoruesve në orë dhe është praktikisht e pamundur t’i kundërviheni atyre./ CNA.al

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here