Zbulohet sekreti i lumturisë/ Shkencëtarët  krijojnë “listën” optimiste

0

Dr Daniel Brown, a sport and exercise scientist at the University of Portsmouth, claims to have cracked the code for a fulfilling life, creating a list of requirements for a contented existence (stock image) 

Sekreti i lumturisë dhe suksesit mund të jetë i thjeshtë nëse gjithmonë kërkon të ndihesh mirë me veten, jetën dhe të jesh i mirë në gjërat që bën, thotë studimi.

Deri më tani nuk ka pasur një “marrëveshje” për të rikthyer dëshirën për të kërkuar lumturinë, por mesa duket shkencëtarët tashmë e kanë një përgjigje për të gjithë ata njerëz që janë duke kërkuar lumturinë.

Daniel Brown, profesor i sportit dhe stërvitjes në Universitetin e Portsmouth, mblodhi së bashku kërkimet mbi atë që i bën njerëzit të lumtur.

Lista përfshin tipare të tilla si optimizmi, motivimi dhe vetëbesimi.

Ja çfarë renditet sipas “listës” optimiste

Mundësitë e dhëna na bëjnë optimist për të parë të ardhmen.

Përkrahja shpirtërore dhe fetare është një suport që gjendet tek familja dhe njerëzit  ku bashkëpunoni.

Nëse dëshironi të jeni të motivuar bëhuni proaktiv për të përballuar vështirësitë dhe sfidat në një nivel të menaxhueshëm.

Kërkoni të mësoni, përzgjidh mjediset e qeta.

Të qënit i adoptueshëm me njerëzit e tjerë kjo tregon një shkallë të lartë të autonomisë.

Të paturit rol në shoqëri do të thotë të fitosh kompetenca sociale.

Besimi është një aftësi që na mbush me vetëbesim.

KOMENTO

Please enter your comment!
Please enter your name here