Shumica prej nesh e dinë se si është të hysh në një makinë të parkuar në diell për disa orë. Siç rezulton, nxehtësia e makinave nuk është thjesht e pakëndshme.

 

Rrezet ekstreme të diellit dhe temperaturat e larta mund të shkaktojnë dëme në makinat që duhet të udhëtojnë në distanca të gjata. Disa nga dëmet lidhen me zbehjen e ngjyrës së bojës apo tapicerisë, mbinxehje të shpeshtë, çarje në kroskot dhe në disa raste dëmtim të motorit.

 

Një raport tregon po ashtu se më shumë se 908 fëmijë kanë vdekur nga goditja e nxehtësisë së automjeteve që nga viti 1998 e deri më tani.

 

Si të mbroni makinën nga dielli?

 

Lani dhe thani shpesh makinën

Hiqni sendet e tepërta

Parkoni në hije

Lëreni dritaret pak të hapura

Testoni baterinë tuaj

Kontrolloni presionin e gomave

Instaloni mbrojtëset e xhamit të përparmë

Mbani nën kontroll nivelet e lëngjeve

Investoni në mbulesat e sediljeve

Konsideroni  xhamat e errët

Përdorni një mbulesë sipër