Turi i Francës, gara më e rëndësishme e çiklizmit në botë është përballur me një ndodhi jo të bukur, me gjysmën e garuesve që u rrëzuan. Një spektator duke bërë një selfie shkaktoi një përplasje të rreth 20 garuesve në xhirron e 15-të të Tour de France.

 

Gara u fitua nga holandezi Wout Poels ndërsa kampioni në fuqi Jonas Vingegaard ruajti epërsinë e tij prej 10 sekondash ndaj Tadej Pogacar. Sepp Kuss, shokut të skuadrës së Vingegaard-it në Jumbo-Visma, iu përplas timoni nga një tifoz që mbante një telefon.

 

 

Kuss rrëzoi një grup të madh në pelotonin që ishte pas tij. "Kishte një ngushtim në qytet dhe një spektator në rrugë. Mendoj se ai thjesht më preu timonin," tha Kuss. "Për fat të mirë jam mirë dhe shpresoj se djemtë e tjerë të përfshirë në aksident janë mirë. Nuk është ideale. Unë mendoj se është lodhje. Ka qenë një garë kaq e vështirë dhe të gjithë janë pak të lodhur. Ju humbni pak vigjilencën dhe gjithmonë ka gjëra jashtë kontrollit tuaj".

 

Të gjithë garuesit që u përplasën përfunduan fazën 179 km nga Les Gets les Portes du Soleil deri në Saint-Gervais Mont-Blanc. Dane Vingegaard ishte i paprekur, ndërsa fituesi i xhiros, Poels ishte në shkëputje disa minuta përpara rrugës.