Mbi 2.5 miliardë euro investim, 2800 hektarë tokë dhe kapacitet për 10 mijë ushtarë. Këto përfshin projekti për bazën e re më të madhe të NATO-s në Europë, i cila pritet të ndërtohet në aeroportin ushtarak 'Mihail Kogalniceanu', në Rumani.

Projekti me vlerë kolosale përfshin zgjerimin e aeroportit në fjalë, i cili ndodhet në Konstancë, qyteti port që ka një peshë tejet strategjike për NATO-n në bregun e Detit të Zi.

Po ashtu, projekti përfshin dhe ndërtimin e pistave të reja, hangarëve, zonave të ruajtjes së municioneve, karburantit dhe materialeve të mirëmbajtjes, riparimit, shkollave, dyqaneve, akomodimit, farmacive. dhe një spital.

Mbi 2.5 miliardë euro investim, 2800 hektarë tokë dhe kapacitet për 10 mijë ushtarë. Këto përfshin projekti për bazën e re më të madhe të NATO-s në Europë, i cila pritet të ndërtohet në aeroportin ushtarak 'Mihail Kogalniceanu', në Rumani.

Projekti me vlerë kolosale përfshin zgjerimin e aeroportit në fjalë, i cili ndodhet në Konstancë, qyteti port që ka një peshë tejet strategjike për NATO-n në bregun e Detit të Zi.

Po ashtu, projekti përfshin dhe ndërtimin e pistave të reja, hangarëve, zonave të ruajtjes së municioneve, karburantit dhe materialeve të mirëmbajtjes, riparimit, shkollave, dyqaneve, akomodimit, farmacive. dhe një spital./Corriere Della Sera