E djathta ekstreme kryeson në Francë në zgjedhjet për Parlamentin Europian.

Sipas sondazheve, e djathta ekstreme ka fituar terren të rëndësishme në Francë, duke i lënë aleatët e Emmanuel Macron shumë prapa në vendin e dytë, në një garë që ndiqet nga afër në Francë dhe në Evropë.

Rezultatet e sondazhit:

Tubimi Kombëtar i ekstremit të djathtë, i udhëhequr nga Jordan Bardella 32.4%

Renaissance, Modem, Horizons, UDI, udhëhequr nga Valérie Hayer: 15.2%

Socialistët dhe Place Publique të udhëhequr nga Raphaël Glucksmann: 14.3%

SyriNet